Top Social

maanantai 19. kesäkuuta 2017

My thoughts about feminism

Mulle feminismi on tasa-arvon ja naisten yhteiskunnallisen aseman edistämistä. Se ei ole miesten maahan polkemista, tai muuta negatiivista paskaa mitä ihmiset suoltaa tuolla netin ihmeellisessä maailmassa. 

Kuka tahansa voi olla feministi. Sun isäs, mummos, ja sä. Feministisyys ei oo vaan naisten juttu. Esimerkiksi Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö kuulutti jonkin aikaa sitten olevansa feministi, ja haluavansa edistää naisten asemaa ja tasa-arvoa. Tällaisia miehiä lisää! Esimerkiksi oma isäni puolustaa häpeilemättä naisia, ja tasa-arvoa. Isi Eniten mua ärsyttää ehkä sukupuoliroolit. Miten naisen olisi ihanteellista esimerkiksi käyttäytyä. Mä itse olen kovaääninen, kiroilen paljon ja juon alkoholia välillä vähän enemmän. Ja oon huomannut, että jotkut ei pidä sitä soveliaana naiselta. Mutta jos mies tekee näin, niin eihän siinä mitään.

Vähän sama, että nainen ei saa harrastaa esimerkiksi irtosuhteita paljoa, ilman että nimitys "huora" kuuluu jossain vaiheessa. Mieheltä tämä on tietenkin kerrassaan hienoa toimintaa. Kymmenen pistettä ja papukaija merkki!


Sukupuoleen liittyvät ennakkoluulot on myös sellaisia, mitkä eivät ole todellakaan tasa-arvoisia. Itse esimerkiksi kohtaan jatkuvasti huonoa käytöstä niin naisilta, kuin miehiltäkin. En vain ole ulkonäköni puolesta uskottava kodinkonemyyjä, mutta onneksi on asiakkaita ketkä kohtaavat minut ilman ennakkoluuloja.

"Meillähän Suomessa naisten asiat hyvin niin tarvitseeko siitä meuhkata." Kyllä en kiellä sitä että asiat olisi aika mallillaan meillä, mutta mä voin vaikuttaa myös muiden asioihin, ja edistää vielä eteenpäin meidän suomalaisten naisten asemaa puhumalla ja meuhkaamalla asiasta!

Yksi muutos mikä esimerkiksi tulee mieleen, on vanhempainvapaat. Miksi se on aina nainen, joka jää kotiin hoitamaan lasta? Tällä perinteellä ja oletuksella, naisten työura yleensä katkeaa, kun mies voi jatkaa etenemistä työurallaan.

Kun puhutaan palkkaeroista miesten ja naisten välillä, syytetään naisia usein huonompi palkkaisille aloille hakeutumisesta. Anteeksi mitä? Kyllä silti ihan samoissa hommissa toimivat naiset ja miehet saavat todennäköisesti eri palkkaa. Ja vielä tuohon edelliseen kohtaan, niin juuri tällaisen takia naiset myös jäävät sinne huonompi palkkaisille aloille ja työurille. ( Esimerkiksi täältä yksityisen sektorin palkkaeroista lisää)Naisia esineellistetään huomattavasti enemmän kuin miehiä.

Naisten pukeutumiseen halutaan puuttua jatkuvasti jollain tapaa. Paljastavampaa pukeutumista ei katsota hyvällä, ja jopa naiset keskenään haukkuvat toisiaan tästä. Mun mielestä kuka tahansa saa pukeutua miten tahansa, tietenkin lain rajojen sisäpuolella.

Muistan ikuisesti kun puhuin ylistävään sävyyn vanhalle työkaverilleni Beyoncésta, ja hänen tasa-arvoa ajavista toimistaan. Työkaverini totesi "No on musta vähän outoa et se puolustaa tasa-arvoa mutta sit twerkkaa puolialasti lavalla ja esineellistää itseään." Naurahdin vähän.

Suurin ongelma tuossa edellisessä on se, että esimerkiksi naisten vähäpukeisuus ja vaikka tanssiminen tai esiintyminen ei ole mitenkään keltään pois. Olit se sä tai mä tai vaikka Beyoncé, niin me saadaan pukeutua ihan miten halutaan. Ja ihan vaan itseämme varten. Vähäpukeisuus ei ole syy kourimiseen, kähmimiseen tai siihen että joku voisi olettaa sun olevan jotain vailla.Meillä on onneks maailmassa paljon ihmisiä, julkisuuden henkilöitä ja muita, jotka toitottaa näitä juttuja, ja tekee asioita sen eteen että naiset olisi joskus vielä tasa-arvoisia miesten kanssa. Muutamana mun idolina toimii esimerkiksi Emma Watson, Arianna Grande ja Beyoncé. Suosittelen lämpimästi tutustumaan heidän tekemisiin, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta.

Tästä aiheesta tuutte varmasti mun blogin yhteydessä lukemaan lisää. Jos kiinnostaa, niin käy tsekkaamassa mun naistenpäivän kirjoitus täältä samaisesta aihealueesta!

Mitä ajatuksia feministisyys sussa herättää? xx

23 kommenttia on "My thoughts about feminism"
 1. Huippu hyvä teksti Ninni jälleen! :) Ihanat kuvat susta<3

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä teksti ja just oikeeta asiaa!! Hyvä sä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiitos Marianne ihana! <3

   Poista
 3. Ihan super hyvä postaus! Ja oon kyl sun kanssa niiin samaa mieltä! 👌🏼👌🏼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kiva kuulla että löytyy muita saman henkisiä!! :-)

   Poista
 4. Pääosin samaa mieltä kanssasi. Mainitsen vielä parisuhteen suuret ikäerot: miksi on okei, että miehellä on vaikka 30 v nuorempi tyttöystävä, mutta toisinpäin se on jotenkin paheksuttavampaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja tuo, enpä tullut edes ajatelleeksi!! :-D

   Poista
 5. No, palkkaeroja ei Suomessa ole. Samassa työpaikassa samasta työstä nainen saa tutkimuksen mukaan 98-104 % miesten palkoista. Nuo muutamat prosentit selittyvät yksittäisillä tuottavuuseroilla. Ja koko Suomessa verotietojen mukaan naisten kumulatiiviset vuosipalkat ovat noin 76-77 % miesten vuosipalkoista. Ne samat naiset tekevät noin 79-80 % miesten vuosityötunneista. Kun miehet tekevät muutaman prosenttiyksikön verran enemmän ylitöitä, niin tuntipalkka tehtyä normaalia työtuntie kohden on Suomessa sama. Yksikään tasa-arvoisesti EU:n, YK:n ja ILO:N mukaan tehty tutkimus ei toistaiseksi ole osoittanut, että Suomessa olisi palkkaeroja miesten ja naisten välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos mielipiteestäsi, hauskaa aina saada miehen näkökulmaa näihin asioihin. Olisi ollut mielenkiintoista päästä lukemaan nämä tutkimukset! Olen kuitenkin asiasta kanssasi hieman eri mieltä.

   Poista
 6. Niin mahtava postaus! Itseäkin ärsyttää huimasti, että feminismin ajatellaan olevan miesten lyttäämistä alaspäin. Eihän se sitä todellakaan ole, juuri niin kuin sinäkin sanoit. Itsekin olen myös kovaääninen ja joskus sitä paheksutaan varmaan juurikin sen takia, että satun olemaan tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini!! Tuo on mulle kans se juttu, joka särähtää asian yhteydessä aina korvaan! Ärsyttävää haha :-D

   Poista
 7. Kiva postaus, faktoja: on melkein kirous olla nainen ja syy on siinä miten naiset kohtelevat naisia. Puhumme toisistamme pahaa ja alennamme arvoamme, meidän pitäisi kehua toisiamme selän takana jotta miehet ja muut vastakkaisen sukupuolen edustajat tietäisivät kuinka paljon arvostaisimme toisiamme <3

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! No en sano että on kirous olla nainen, mutta myös tuo naisten käytös toisia naisia kohtaan on tosi lamaannuttavaa. Ei toisen naisen kuulu olla aina toiselle naiselle se vihollinen! :-) Juuri näin!

   Poista
 8. Tämä! olen pyöritellyt päässäni montaa edellämainituista asioista. Etenkin tuo pukeutumistyylin paheksuminen ja silmien pyörittely, kun jollain on omasta mielestä liian vähän päällä. Inspiroiduin tästä niin, että täytynee raapustaa itsekin jotain aiheesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mulla kans on nää jutut pyöriny paljon päässä, ja oon jo pitkän aikaa kehitellyt tätä postausta mielessäni :-) Kannattaa raapustaa!!

   Poista
 9. Asia teksti!! :) Ja mielettömän ihanat kuvat jälleen! ♥

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
 10. No nyt oli täyttä asiaa koko teksti! Super hyvä kirjoitus, hyvä sä!

  https://millattt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Palkkaerosta saa lisätietoa esimerkiksi 2017 julkaistusta kirjasta: Työelämän myytit ja todellisuus, toim. Pasi Pyöriä, Daudeamus.

  VastaaPoista
 12. hyvä teksti!! Varsinkin hyvä pointti, että juuri vaatteet ei vaikuta ollenkaan siihen ajaako naisten asemaa vai ei!!! Kaikki pukeutukoon miten haluaa, tärkeää on sitten mitä asioita vie eteenpäin niinkuin juuri nuo upeat naiset mitä olet tekstissä maininnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara!! :-) Ja just tuo, nimenomaan!!

   Poista