Top Social

tiistai 17. lokakuuta 2017

Mun mielipide sometäydellisyydestä

Sometäydellisyys on taas viime aikoina puhuttanut hieman ympäri blogimaailmaa. Kun esimerkiksi Tickle Your Fancyn -Sara julkaisi postauksen "Totuus kuvien takaa" -niin taas oli mielensäpahoittajat vauhdissa. Yleensä kun puhutaan sometäydellisyydestä, niin siitä puhutaan hirveän negatiiviseen sävyyn. Muistan joskus muutama vuosi sitten, kuinka vihasin sometäydellisyyttä, vaaleita täydellisiä kuvia ja oman onnensa hehkuttamista. Nyt on kuitenkin mieli kääntynyt, ja tiedän myös tasan että miksi.Mun mielestä Saran postaus oli tosi hauska, eikä turhaan väritelty niistä negatiivisista asioista. Sehän siinä vasta ihmisiä ärsyttikin. Kaikki takertuivat siihen että onko tällaisten kuvien lavastaminen ok, ja kaunistellaanko sitä lavastamista vielä enemmän kuin oikeasti kerrotaan. Tästä postauksestahan tehtiin iltalehteen artikkeli, toisen bloggaajan toimesta, ihan kuin blogikuvien lavastaminen olisi uusi juttu?

Tottahan se on, blogikuvat on yleensä kaikki lavastettuja. Nämäkin kuvat on täysin lavastettuja, en mä normaalisti tällaisia aamiaishetkiä vietä. Oli oikeasti iltapäivä, ulkona satoi vettä eikä päästy asukuvaamaan Mariannen kanssa, joten oli pakko keksiä jotain kuvattavaa. Kutsun näitä "kaikki mitä kaapista sattuu löytymään" -letuiksi. Parasta näissä lavastetuissa kuvaustilanteissa on kuitenkin se, että kuvailun jälkeen näistä tilanteista pääsee oikeasti nauttimaan. Oli nimittäin hyviä lettuja.Joskus ennen, kun en tykännyt yhtään siitä niin sanotusta sometäydellisyydestä, niin mun syynä oli se kuuluisa kateus. En ollut tyytyväinen omaan itseeni, enkä välttämättä elämääni, ja olin sokea sosiaalista mediaa selatessani. En ymmärtänyt, että kyseessä on edelleen vain pintaraapaisu elämästä. Nykyään oon kasvanut tosi paljon ihmisenä, enkä vertaa enää itseäni muihin missään tilanteissa. Oon oppinut olemaan sinut itseni kanssa, ja löytänyt sen niin sanotun oman juttuni.

Oon löytänyt oman tavan ja tyylin kuvata asioita, ja tykkään luoda omasta mielestäni kauniita kuvaustilanteita, en sano että ne olisi täydellisiä, mutta ne on mun tyylisiä. Ylipäätänsä täydellisyys voi olla eri ihmisten mielestä niin erilaista. Mut tää niin sanottu bloggaajien sometäydellisyys saattaa tietenkin mennä joillakin tunteisiin, ja ymmärrän sen hyvin. En mäkään jaksa selata hirveän montaa samanlaista täydellistä sumppikuvaa joka sunnuntai aamu.Mä tykkään seurata somessa ihmisiä, joilla on selkeät omat tavat toteuttaa kuvat ja kuvaustilanteet. Haen inspiraatiota tietenkin muista bloggaajista, mutten koskaan halua toteuttaa tismalleen samankaltaisia kuvia, vaan haluun siihen sen mun oman tyylisen viban mukaan. Onhan tää myös välillä rankkaa, kun kaiken on oltava niin kaunista, ja itsekin olen viimeisen päälle perfektionisti. Mut on tää myös sen arvoista.

Onko sua joskus ärsyttänyt sometäydellisyys? Mitä ajatuksia tää aihe herättää sussa? xx
12 kommenttia on "Mun mielipide sometäydellisyydestä"
 1. Moikka, mahtava keskustelun avaus. Kiinnitin huomiota ihan samaan juttuun sen Saran postauksen ohessa. Ihmiset ei vaan voi olla tyytyväisiä mihinkään. Ja kun mietitään että alettaisi kuvaamaan "vain aitoja hetkiä" niin saataisi blogeihimme kännykän pikselimössöä, ei ikinä tarpeeksi valoa ja enimmäkseen niitä kaksoisleukakuvia. Onhan ne välillä ihan kivoja, muttei kuitenkaan sitä mitä me tai lukijat halutaan tuijotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla että tykkäsit! Siis niinpä, ei kukaan halua tuijottaa rumaa ja hutaistua sisältöä, mutta sitten toisaalta ei saisi lavastaa kuvaustilanteita, niin hankalaksi menee :-D

   Poista
 2. Tosi hyvin sanottu ja oon niin samaa mieltä sun kanssa! Muutenkin hyvä postaus. Kyllä kaikki tietävät että blogeissa olevat kuvat ja oikeastaan missä tahansa olevat (jopa suurin osa tubettajien videoiden sisällöstä) on lavastettuja, mut sitten kun siitä aletaan puhumaan niin heristellään sormea. Mutta yritäpäs siinä sitten ottaa oikeaan aikaan hyviä kuvia aamiaisesta kun ulkona on pilkko pimeää ja hyvää valaistusta ei saa mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :-) Juurikin tämä on se ongelma! :-D Mikään ei kelpaa, mutta just se että ei ne huonotkaan kuvat käy!

   Poista
 3. Tää oli ihan huippu hyvä teksti sulta Ninni!<3 Oon niin samaa mieltä :)

  VastaaPoista
 4. Mä oon "alusta" asti ollut sitä mieltä, että haluan somessa seurata ihmisiä jotka postaa kauniita kuvia. En oo koskaan ajatellut sitä niin, että haha ei kukaan koskaan syö tollasta aamupalaa ja tää on vaan lavastettu kuva. Mitä sitten, että se on lavastettu kuva? :-D Jos lopputulos on kaunis niin se riittää mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, mä en ihan alusta asti, mut suurimmaksi osaksi somen aikakaudesta! No en kyllä mäkään oo miettiny koskaan noin, haha! :-D

   Poista
 5. Tosi hyvä teksti! Mun mielestä some saakin olla hyvin siloiteltua ja kuvat lavastettuja. Kauniit kuvat inspiroi. Mielummin mä tulen esim tänne kattomaan kuvia noin kauniista herkkuasetelmista, kuin aamulla liesituulettimenvalon alla napattua kuvaa kuivasta aamupuurosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No siis näinpä, ei kukaan halua nähdä huonoja kuvia ja valitusta kaikesta, mielummin jakaa sen positiivisen puolen kuin sen negatiivisen :-D Juuri näin!

   Poista
 6. Hurjan hyvä teksti! Toivottavasti tästä moni saa kiinni ja ehkä osaa vähän nyrjäyttää sitä omaa ajatusmaailmaa niin että osaa katsoa tätä asiaa myös näin kuten sinä ja minä ja monet muut! :) Tosi kauniit kuvat, toi verho oli niin nappiostos tuohon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! <3 No näinpä, toivottavasti tää herättelee joitain tyyppejä ees! :-) Ja niinpä, nuo sopi tosi hyvin tuohon!!

   Poista