Top Social

tiistai 19. syyskuuta 2017

Voiko ruokavaliolla vaikuttaa ihon kuntoon?

Me eletään tällä hetkellä sellaisessa maailmassa, jossa jyllää trendit, myös ruokavalioissa. Ihmiset on koko ajan enemmän ja enemmän tietoisia siitä, mitä kannattaa ja tarvitsee syödä ja miten. Syynä voi olla terveellisyys, tai luonnon pienempi kuormittaminen tai sitten allergia. Mulla syynä on kuitenkin ollut mun ihon kunto.Kokeilin maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota muutaman viikon, ja pyrin syömään muutenkin mahdollisimman puhtaasti. Kaikkein hauskinta tässä oli se, että ruokatottumuksien muuttaminen oikeasti auttoi! Oon aina ollut sitä mieltä, että olet mitä syöt, ja se näkyy myös ulospäin, mutten uskonut kahden viikon kokeilulla olevan vaikutusta. Vaihdoin kahvimaidon mantelimaitoon (toimii muuten erittäin hyvin), jätin suklaat ja juustot pois, joka oli muuten yllättävän haastavaa, mutta kannatti kokeilla. Viljatuotteista vähensin leivän pois kokonaan mun ruokavaliosta, mutta tämän kokeilun jälkeen olen palannut takaisin esimerkiksi täysjyväpastaan ja leipään, eikä tällä ole ollut juuri vaikutusta.Suurin vaikutus oli oikeasti maitotuotteilla, ja tällä hetkellä oon löytänyt sen kultaisen keskitien mun syömisen suhteen. Välillä saa syödä jäätelöä, ja ehkä vähän suklaata, eikä juusto mua tapa, mutta kohtuus kaikessa. Maitotuotteet on kuitenkin hirveän helppo nykyään korvata jollain kasvipohjaisella vaihtoehdolla, ja musta tuntuu että ne on jopa parempia kuin perinteiset maitotuotteet! Oon esimerkiksi ihan rakastunut Yosan jogurtteihin ja manteli- ja kookosmaitoon!
En oo kuitenkaan koskaan ollut mikään nipottaja syömisen suhteen, joten en halua kuitenkaan koko elämääni käyttää siihen, että lueskelen tuoteselosteita tai pyytelen ravintolassa maidottomia annoksia. Kohtuus on tässäkin se avainsana.Enkä koe maidottomuuden mitenkään rajoittavan mun elämää. Esimerkkinä näissä kuvissa näkyvä aamupala, joka loihdittiin Mariannen kanssa! Ainoa maitotuote löytyy todennäköisesti tuolta croisantin välistä, ja se on juusto, haha! Tehtiin tosi herkulliset chiavanukkaat, kookosmaidosta ja mantelimaidosta. Ja tää maidottomuus tuli jo ihan automaattisesti, ei sitä enää edes ajattele. Oon aina muutenkin kokenut maitotuotteiden olevan ihmisille jopa hieman turhia, ja siihen on jo onneksi vähän herätty.


Mun mielestä kuitenkin kaikki on aikalailla ihmisestä kiinni, joten kaikkien tulee löytää se oma kultainen keskitie. En usko kuitenkaan että maitotuotteiden vähentäminen olisi kellekään huonoksi. Tää on kuitenkin mun oma kokemus asiasta, ja mua kiinnostaakin että onko teillä vastaavanlaisia kokemuksia esimerkiksi maitotuotteiden käytöstä?

Heittäkää kommentteihin omia kokemuksianne! xx


Aiempi postaus mun ihon kunnosta löytyy täältä!
8 kommenttia on "Voiko ruokavaliolla vaikuttaa ihon kuntoon?"
 1. Mulle gluteeniton ja maidoton ruokavalio oli pelastus!<3 Rakastan tehdä terveellistä ruokaa kun kroppa voi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vähän sama! On henkisestikin hyvä olo kun voi fyysisesti hyvin! :-)

   Poista
 2. Mulla on itseasiassa just sama tilanne kuin sulla, eli pääasiassa nykyään olen maidoton, mutta toki välillä syön ihan tavallista jäätelöä enkä ala ravintolassa tilaamaan maidottomana kun en ole sille kuitenkaan allerginen :D Aloitin kokeiluni juurikin ihon kunnon (ja myös vatsaongelmien) takia ja aluksi en huomannut oikein mitään vaikutusta. Olin täysin maidottomalla neljä viikkoa ja ihon kunto pysyi samana. Tuon jälkeen olen kuitenkin elänyt melkein maidottomana ja suurin apu tuntuu löytyneen tämänhetkisestä ruokavaliokokeilusta, jonka myötä olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota kasvisten runsaaseen syöntiin ja riittävään nesteytykseen, ja kroppa tuntuukin puhdistuneen! Mulla kuitenkin hormonikierto aiheuttaa ihossa muutoksia, mutta ne eivät ole nykyään yhtä pahoja kuin ovat joskus olleet. Mun blogista löytyy juttua näistä, jos kiinnostaa lukea lisää :)
  Kiva kun sulla on kanssa löytynyt helpotus, ja ihanaa viikkoa sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis musta tuntuu että tää maidottomuus on tosi yleistä! Ja juurikin huomaa ihossa heti parantumista! Maitoahan ei ihminen juuri tarvitse, kuhansa huolehtii kalsiumin saannista :-) Mäpäs käyn tsekkaamassa lisää sun blogista! Kiitos, ja samoin! <3

   Poista
 3. Mä oon kans huomannut saman, et iho voi paljon paremmin ilman maitotuotteita! Saatan edelleen syödä esim juustoja, eikä oo niin justiin että mitä aineksia kyläpaikan ruoasta löytyy, mutta vaikutukset huomaa jo ihan omaa kotiruokaa muokkaamalla. Riittävä nesteytys oon toinen, mistä iho tykkää.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Mulla on vähän sama, mutta muuten oon kans täysin maidoton! :-)

   Poista
 4. Niin ihania kuvia ja hyvä postaus! Maitotuotteita on kyllä yllättävän helppo vähentää ruokavaliosta tai jopa lopettaa kokonaan. Itse käytän maidon tilalla kauramaitoa ja kahvi jopa maistuu sen kanssa paremmalta kuin ''oikean'' maidon! Juustoa en kaipaa leivän päälle ollenkaan ja maidotonta levitettäkin on tosi helppo löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! Näinpä! Ja kauramaito on kans hyvää kahvissa! :-)

   Poista