Top Social

maanantai 4. syyskuuta 2017

Kaduttaako?

Oon itse kirjoittanut täällä tän kesän aikana muutamaan otteeseen, että nyt eletään täysillä ja tehdään ennenkuin ajatellaan. Ja oonhan mä aina vähän sellainen persoona ollutkin, että teen ensin ja mietin sitten. Yleensä tällaisella ajattelulla ja toimintatavalla törmää myös siihen, että välillä saattaa vähän kaduttaa, että mitähän sitä tuli taas tehtyä. 

Oon ennen katunut tyhmiä ja pieniä asioita, esimerkiksi jonkun väärän asian sanomista, tai jotain virhettä taikka vahinkoa. Nykyään en kadu juuri mitään. Mun mielestä muutenkin pienten juttujen katuminen on hyvin pitkälti turhaa. Sä et vaan yksinkertaisesti pääse muuttamaan jo tapahtuneita asioita. Me kaikki tehdään virheitä, ja yleensä kaikkein parasta virheiden tekemisessä on se, että kuinka makeasti niille voi jonkun ajan päästä nauraa. Jos sä otat kaikki pienetkin jutut liian vakavasti, niin miten sä kerkeät nauttimaan mistään kun pohdit vaan niitä virheitä? Jos sä oot tehny jotain, mikä on aiheuttanut sulle iloa, hyvää mieltä taikka fiilistä, niin kannattaako sellaista asiaa edes katua?En sano että kaikki katuminen on turhaa. Jos sä oot yhtään elänyt tätä elämää, niin oot varmasti tehnyt jonkun virheen mikä sua saattaa kaduttaa vieläkin. Mut juuri sen takia sä myös opit niistä virheistäs, ja tiiät jatkossa toimia paremmin. Katumus on ihan inhimillinen tunne, ja me jotkut tunnetaan sitä vähän enemmän kuin toiset. Sekin on kuitenkin tunne ja asia, jota sä pystyt itsekin määrittämään. Älä jää katumaan liikaa, vaan anna olla ja elä. Me kaikki mokataan joskus.Ja jos tulikin mokattua oikein kunnolla, niin siitäkin kyllä selviää. Pyydä anteeksi, myönnä virheesi ja get over it. Elä ajattelemalla niitä hyviä juttuja ja onnistumisia, äläkä vello virheissä. Älä kadu mitään, mikä on ollut sun mielestä hauskaa tai tehnyt sut iloiseksi ja onnelliseksi. Koska sehän ois vähän hölmöä, eikö? Käytä sun energias johonkin aivan muuhun.

Kadutko sä turhia juttuja koskaan? Ihanaa alkanutta viikkoa! xx


14 kommenttia on "Kaduttaako?"
 1. Tosi kiva asu! :) Mä aika harvoin kadun myöskään mitään, joskus tulee sanottua jotain tyhmää, mutta aika harvoin. Mä kun taas oon semmonen ihminen, että mietin tosi tarkasti mitä sanon tai mitä teen. Tästä ois kyllä kiva päästä eroon ja osata ottaa vähän rennommin välillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katja! Hah no hyvä ettei tule kaduttua mitään, mutta kannattaa myös muistaa ottaa rennommin, sen enempää virheitä pelkäämättä! :-)

   Poista
 2. Minäkään en juurikaan kadu mitään. Joskus joku pieni asia saattaa hetken harmittaa, mutta se unohtuu aika nopeaa. Isompia päätöksiä mietin tarkemmin, eikä ne sitten yleensä kadutakaan, koska asian hyvät ja huonot puolet on miettinyt tarkemmin jo etukäteen.


  Ihanaa viikkoa sullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Turhaan sitä katumaan pikku juttuja :-)

   Poista
 3. Voi kun kiva postaus! Mulla on paha tapa katua tuollaisia pieniä turhia asioita. Jospa siitäkin pääsisi joskus eroon. Ihania nuo kuvat missä naurat!♥

  VastaaPoista
 4. Hyvä asenne! Ja kauniit kuvat <3

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus! Liian usein tulee murehdittua turhaan asioita, joille ei voi mitään. Kunpa pääsisikin tästä eroon :-D

  VastaaPoista
 6. ihanat kuvat!:) Mulla on kyllä se ongelma, että yleensä en kadu, mutta sitten kun joku asiaa alkaa kaduttaa niin sittenyht äkkiä aivot kaivaa kaikki maailman asiat mitkä kaduttaa vuosien takaa ja siinä sitä sit ollaan, vielä pitää tehdä töitä sen eteen ettei varsinkin turhia juttuja katuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Hahah mä samaistun kyllä tohon kanssa! :-D

   Poista
 7. Olipa hyvin kirjoitettu! :) Itse olen aika herkkä katumaan niitä pieniäkin juttuja, mutta pikkuhiljaa olen oppinut myös ajattelemaan että kaikki mokaa joskus ja katse vaan eteenpäin. Ehkä enemmän pelkään sitä, että tuotan pettymyksen jollekin, vaikkei sekään pidemmän päälle kannattaisi...kaikkia kun ei vaan voi miellyttää samaan aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli! Mulla oli ennen sama, mut opin siitä helposti pois! Kaikkia ei vaan voi miellyttää, näinpä! <3

   Poista