sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Ihanan erilainen lakritsijuustokakku

Kuten jo eilen kuulumisia kirjoittelin, niin suunnitelmissa oli viettää ihanaa isänpäivää perheen kanssa. Mainitsin ohimennen lakritsijuustokakusta, joka mulla oli suunnitelmissa tehdä isänpäiväksi, ja siitä kyseltiinkin postausta! Suunnitelmana oli tietenkin tulla jakamaan tästä resepti ja tässä se tulee!



Lakritsijuustokakku (Gluteeniton)

Schär gluteenittomia Digestive keksejä
50 g leivonta margariinia

kaksi pakettia Creme Bonjour lakritsituorejuustoa
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
puolikkaan sitruunan mehu

Eli, keksit murskaksi ja sulatetun rasvan joukkoon. Keksiseos painellaan vuoan pohjalle. Liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja sillä aikaa kerma vaahdoksi. Sekoittele muut täytteen aineet sekaisin paitsi kermavaahto.
Puristele liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kattilassa 2-3 rkl nestettä. Valuta liivatelehti seos muun täytteen sekaan, ja lisää lopuksi kermavaahto nostellen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 2-3 h.



En ole koskaan ollut mikään taituri liivatelehtien kanssa, taikka muutenkaan tällaisessa leipomisessa. Tekemällä kuitenkin oppii ja niin mäkin oon pikkuhiljaa oppinut! Visuaalisestihan tuo kakku ei mikään täydellinen ole, mutta omalla hauskalla tavallaan se silti on todella kaunis. Ja hyvä! Sehän se pääasia on eikös? Toivottavasti teillä on ihana sunnuntai! Miten teillä on sujunut isänpäivä? 

12 kommenttia:

  1. Tuo lakritsa tuorejuusto oli super hyvää, kun kokeilin käyttää sitä leivonnassa! Ihanlta näyttää tuo juustokakku<3

    https://harrietgripenberg.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli siis todella jännän makusta mutta hyvää! Sopi tohon kakkuun hirveen hyvin! Kiitos Harriet <3

      Poista
  2. Pitääpäs koittaa tällä ohjeella joskus juustokakkua! Kuulostaa hyvältä :) itse en oo tehnyt kun ihan "perinteistä" juustokakkua.

    millatt.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi ohje kyllä toimi! Ei ollu liian makeaa :-) kannattaa kokeilla!

      Poista
  3. Oon jo pitkään halunnut testata tota lakritsituorejuustoa ja nyt tiedän, mitä lähden siitä tekemään! Kuulostaa ihan superherkulliselta toi juustokakku, kiitos paljon reseptistä<3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tää oli mulle vaan päähän pisto, kun Prismassa oli nää tuorejuustot 50 senttiä kappale! :-D Hyvin onnistu, ja siis maku on jännä, mutta tosi hyvä! :-) Ole hyvä! <3

      Poista
  4. Näyttää ihan älyttömän hyvälle! Mä en lakritsin ystävä ole jos se voimakkaasti maistuu, mieto sellainen menee hyvin 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on just sellaisen miedon lakritsin makuinen, ei voimakas! Ja reseptiä voi muokata myös esimerkiksi niin, että laittaa toisen tuorejuuston sijaan maustamatonta! :-) Kiitos!

      Poista
  5. Oi nam miten herkulliselle näyttää<3 :')

    VastaaPoista
  6. Näyttää ja kuulostaa kyllä todelta hyvältä! <3 Tuota on kyllä pakko kokeilla joku päivä, voin kuvitella vaan miten herkullista toi on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä se oli! :-) kannattaa kokeilla, toi on tosi hauskan makuista!

      Poista