lauantai 8. lokakuuta 2016

Maailman paras mustikkapiirakka


Okei, Lauantai, hyvää kahvia ja aamupalaks mustikkapiirakkaa. Täydellisyyttä. Viimeiset pari vuotta oon tehnyt mustikkapiirakan tällä samalla reseptillä, koska tää on niin parasta. Ja söin tätä oikeesti aamiaiseksi. Se kertoo jo paljon.



Mustikkapiirakka tuorejuusto täytteellä

Tää toimii oikeesti millä tahansa pohjalla. Vaikka ihan kaupasta ostetulla valmispohjalla. Pointti on täytteessä, johon tulee vanilja tuorejuustoa. Tein tällä kertaa kuitenkin pohjan itse, ja siitä tuli tosi hyvää!

Pohja

1 dl       juoksevaa margariinia
1/2 dl    sokeria
1           kananmuna
1/2 dl    vehnäjauhoja
1 tl        leivinjauhetta
1/2 tl     vaniljasokeria
3 1/2 dl kaurahiutaleita

Täyte

3 dl mustikoita
1 tl perunajauhoja
1 rasia vanilja tuorejuustoa (valio)
1 kananmuna
1/2 dl sokeria

Tein tän piirakan irtopohjavuokaan ja aloitin koko homman pingottamalla leivinpaperin vuoan pohjalle.

Ensimmäisenä voi, sokeri ja kananmuna kulhossa sekaisin. Sen jälkeen kuivat aineet yhteen, ja kaikki sekaisin. Sitten vain taikina taputellaan vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Täytteessä jos käyttää pakastemustikoita niin suosittelen sekoittamaan niihin perunajauhoja. Mullahan ei ollut perunajauhoja, ja täytteestä tuli aika vetelä, mutta se onneksi jähmettyi kun piirakka jäähtyi. Eli perunajauhot ja mustikat sekaisin, ja mustikat vuokaan. Sen jälkeen tuorejuusto vatkataan sekaisin kananmunan ja sokerin kanssa ja seos kaadetaan mustikoiden päälle.

Mustikkapiiras 175 asteiseen uuniin, noin 37 minuutiksi tai kunnes pinta on ruskettunut hieman.

Kannattaa tosissaan antaa piirakan jäähtyä kunnolla, koska täyte hyytyy vielä vähän enemmän kun se jäähtyy.

Ja mun vinkki vanilja kastikkeelle on Oatlyn kaurapohjainen versio! Ihan super hyvää ja koostumus on jo valmiiksi hyvä, eli tätä ei tarvitse edes vaahdottaa.




Ihanan rentoa lauantaita kaikille, nauttikaa pienistä hetkistä, kuten hyvästä kahvista! Mä vietän tän viikonlopun töissä, mutta onneksi iltavuoroon mennessä on aamu aikaa nauttia pienistä jutuista. Kuten mustikkapiirakasta aamupalana.  

12 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkua <3 Nyt alkoi tehdä tässä kaffetta siemailessa mieli, pitäisköhän ehdottaa lapsille että haluavatko leipoa :) http://valkoinenhaave.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Tuo oli herkkua! Suosittelen :-) tää on vielä helppo resepti!

    VastaaPoista
  3. Olen tehnyt mustikkapiirakkaa vähän samantyylisellä ohjeella, se on kyllä oikeasti ihan parasta!! <3 Vanilja antaa piirakkaan ihanan pehmeän ja herkullisen maun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis toi vaniljatuorejuusto on tossa niiin parasta! <3 Se tuo just siihen sen pehmeyden :-)

      Poista
  4. Mä niin tykkään mustikkapiirakasta <3 Ihan parasta varsinkin kun siinä on tuorejuustoa! Tosi herkullisen näköisen piirakan oot kyllä tehnyt :) Vois itekki tehdä joku kerta taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapiirakka on parasta! Kiitti, suosittelen aina lämpimästi leipomaan mustikkapiirakkaa! :-)

      Poista
  5. Oki. Siis tää on pakko tallentaa kirjanmerkkeihin seuraavaa piirakanleivontahetkeä varten. Näyttää ja kuulostaa ihan sikahyvältä! Ja kauniita kuvia oot ottanu :)

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, kannattaa! Kiva jos tällainen resepti nappaa! :-) Kiitos paljon Linda

      Poista
  6. Näyttää todella herkulliselta ♥ Rakastan mustikoita, joten tämä resepti täytyy ehdottomasti pitää mielessä :) Kiva vinkki tuo Oatlyn vaniljakastike, sillä en ole tajunnutkaan sellaista olevan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se oli! <3 Laita ihmeessä resepti talteen, tää on nimittäin tosi hyvää. Ja siis toi on parasta vaniljakastiketta ikinä!

      Poista
  7. Oijoi miten herkulliselta toi näyttää! <3 Mä oon yleensä tehnyt marjapiirakoihin rahkatäytteen, mutta seuraavaksi testaan ehdottomasti tota vaniljatuorejuustoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis toi oli niin täydellisen makuista! Rahkatäyte toimii kanssa, suosittelen kyllä kokeilee myös tätä! :-)

      Poista