Top Social

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Vinkit Kööpenhaminaan

Ihanaa tiistaita! Kotiuduttiin eilen illalla Kööpenhaminasta ja täytyy sanoa että I'm in love. Todella kaunis kaupunki, kaikki ne ihanat värikkäät talorivistöt. Matkustamisessa parasta on just se, että saa ihan uusia näkökulmia elämään. 
Jos ootte menossa Kööpenhaminaan joskus, niin tässä on mun must -tekemiset:


1. Aamiainen Granolassa, ehkä parhaimpia pannukakkuja mitä oon koskaan aamiaiseksi syönyt. Hieman hintava paikka, mutta sen arvoinen.2. Turistikierros laivalla! Joo turisteja täynnä oleva laiva ei ehkä kuulosta hirveän hienolta, mutta jos on vähän aikaa ja niin paljon nähtävää, tällä laivakierroksella näkee tunnissa kaikki tärkeimmät nähtävyydet ja ihanimmat rakennukset! Auringon paiste kruunasi meidän laivaretken!3. Kööpenhaminan Tivoli. Hieman ylihinnoiteltu, mutta ihana tivoli. Otettiin vain sisäänpääsy tällä kertaa, joka oli näin kesäkautena 110 DKK eli noin 15 euroa. Käytiin yhdessä vuoristoradassa, ja ostettiin tivolin sisäpuolelta lippuautomaatista liput. Lippu maksoi 25 kruunua kappale ja vuoristorataan niitä tarvitsi kaksi. Ihania suihkulähteitä kukkaistutuksineen ja aitoa tivolitunnelma. Tivolissa mulla ei valitettavasti ollut kameraa mukana, mutta kannattaa itse käydä tsekkaamassa!

4. Illallinen Nyhavnissa. Mikään ei ole kauniimpaa kuin auringonlaskussa illallisen syöminen. Ravintoloita Nyhavnissa on peräjälkeen, kaikilla kauniit terassit, mutta suosittelen tutkimaan hintaluokkaa ja annoksia etukäteen. Me kävimme illallisella lauantai-ilalla ja ruuhkaa oli tietenkin hieman, saatiin kuitenkin hyvä terassipöytä.


5. Shoppailu Strøgetilla. Strøget on monista eri kaduista yhdistyvä reilun kilometrin mittainen kävelykatu, jonka varrelta löytää vaatekaupat, kosmetiikkaliikkeet, ravintolat ja vaikka ja mitä. Tällä kävelykadulla meidän shoppailureissu venähti koko päivän mittaiseksi kävelyksi.Meidän hotelli oli melkein keskustassa, kuitenkin rauhallisella Vesterbron alueella josta oli lyhyt kävelymatka melkein kaikkialle. Kävely on fiksuin tapa liikkua Kööpenhaminassa, ainoa paikka minne menimme lähijunalla oli Østerport, jossa sijaitsi Telia Parken, futisareena jolla Beyoncén esiintyi. Ja sen voin sanoa, että Queen B oli näkemisen arvoinen.

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti